Sayfalar

10 Mayıs 2016 Salı

17 Aylık Bebek Gelişimi

17 aylık bebekler artık bir çok ihtiyacını işaret diliyle veya öğrendiği kelimelerle ifade etmeye başlayabilir. Bebekleriniz artık dişlerini fırçalayabilir, merdivenlerden inip çıkmayı oyun haline getirebilirler. Yürüme hızında da büyük ölçüde gelişim gösteren bebekleriniz sizinle birlikte rahatlıkla yürüyebilir, tabi belli bir mesafeye kadar : ). Bebekleriniz artık büyüyor ve onlarla yaşamak keyifli olduğu kadar zorda. Hareket kabiliyetleri arttıkça bebeklere güvenli bir ortam oluşturmak daha da zorlaşıyor.

Bu nedenle bulunduğunuz ortamda kırılacak veya tehlike oluşturacak eşyalar varda bunları ortamdan uzaklaştırmak yerine bebeğinize bu ortamda yaşamayı öğretebilirsiniz. Bebeğiniz bu dönemde istediği şeyleri ağlayarak yaptırmak isteyebilir bu durumlarda sakin bir ses tonuyla ona ağlaman söylemesi gerektiğini istediği şeyi bu şekilde yapabileceğini dile getirin.  Zamanla bebeğiniz bu huyundan vazgeçecektir.

Bebeğinizin gelişimini desteklemek için ona yaşına uygun etkinlikler yaptırabilir ve bebeğinizle kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Bebeğinizi dışarı çıkararak her gün bol oksijen almasını sağlayabilirsiniz.  Bu onun hem görsel hemde işitsel gelişimi için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder