Sayfalar

22 Haziran 2016 Çarşamba

18 Aylık Bebek Gelişimi

18. ayında bulunan bebekler artık kendi özgürlüklerini kazanabileceklerinin farkına varırlar ve davranışları bu doğrultuda değişir. Yürümeye ve koşmaya başlayan bu minikler parka giderken artık elinizi tutmak istemeyecek ve özgürce koşmak isteyecektir. Bu durumda yapabiliyorsanız eğer çocuklarınızı bolca parklara götürerek onların özgürce oynamasını sağlayabilirsiniz.

Bebekler bu aylarda hayır kelimesinin ne anlama geldiğini anlar ve hayır kelimesi söylendiğinde size negatif olarak tepki verebilir. Bebeğinize hayır, yapma gibi kesin ifadeler kullanmak yerine yapmasını istemediğiniz şeylerden uzaklaştırmak için onun ilgisini başka yere çekebilirsiniz.

Bebeklerin fiziksel gelişimi 18. ayda ortalama olarak kilo - 11, boy - 1.80 olarak gözlenir.

Bebeklerin bu ayda keşif yeteneği de geliştiğinden evinizde birçok yere çıkıp inecek, eşyaların yerlerini değiştirecektir. Bu durumda malesef ufak tefek kazaların meydana gelme olasılığı yüksektir. Bu durumda ya ev ortamını tamamen değiştirerek bebeğinizin rahatça oynayabileceği bir alan yaratacak ya da onunla sürekli iletişim halinde olarak yukarıda da belirttiğim gibi ilgisini başka yönlere çekerek tehlikeli ve yapmasını istemediğiniz şeylerden uzaklaştıracaksınız. İkinci yöntemi uygulamanızı tavsiye ederim çünkü bu sayede bebeğinizle kaliteli zaman geçirme olanağı da bulmuş olacaksınız.

Bu aylarda bebeğiniz ile oyunlar oynamak ve onunla kaliteli zaman geçirmek bebeğinizin fiziksel ve ruhsal gelişimi için oldukça önemlidir.

Unutmayın çocuklar ne görür, ne duyarsa onu yansıtır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder