Sayfalar

26 Ağustos 2016 Cuma

Bebeğiniz Artık 21 Aylık

Evet bebeğiniz hızla büyümeye devam ediyor. Zaman ne kadar çabuk geçiyor öyle değil mi? Artık yürümeyi aşıp koşmaya başlayan 21 aylık çocuklar basit kelimeler ile anlattığınız takdirde söylediklerinizi anlayacak kapasiteye gelmişlerdir. Bu nedenle ona dışarı çıkarken nasıl davranması gerektiğini, evde dokunmaması gereken eşyaları anlatabilirsiniz. Başkalarının yanında bebeğinizi utandıracak davranışlardan ve sözlerden uzak durun. Bunun yerine onu bir kenara çekip yine basit kelimelerle yapmaması gereken davranışları anlatabilirsiniz.

Bebeğiniz artık çocukluk dönemine daha yakın ve yemeğini tek başına rahatlıkla yiyebilir. Hem motor becerilerinin gelişmesi açısından hemde kendi işini görmeyi öğrenmesi açısından ona çok fazla müdahale etmemeye çalışın.

Bu dönemde etkinlik olarak parmak boyası ve lego oyuncaklarını ya da yaşına uygun yap boz çeşitlerini kullanabilirsiniz. Onunla çokça vakit geçirip oynuyor olsanız bile bebeğiniz sizi taklit etmeyi hep daha eğlenceli bulacaktır, uygun koşullar oluşturarak onun ilgilendiği nesnelerle rahatlıkla oynamasına ve sizi taklit etmesine izin verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder