Sayfalar

9 Ekim 2016 Pazar

22 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğiniz bu ayda yeni şeyler denemeye başlayacak bazı zamanlar başaracak bazı zamanlar başaramayacaktır. Ancak başaramadığı zamanlarda öfkelenmesine ve oyuncaklarını yerlere atmasına hazırlıklı olun ve ona başaramamasının önemli olmadığını basit şekillerle anlatmayı deneyin. Bu durumu atlatmak için ona yardım etmeyi teklif edebilir ve nasıl yapacağını gösterebilirsiniz. Bu dönemde bebeğiniz kafasında planlar yapar ve bunları uygulamayı dener bu planları gerçekleştirememesi huysuzlukla sonuçlanabilir.

Bebeğiniz bu dönemde sizi taklit etme becerisini oldukça geliştirmiştir ve hemen hemen yaptığınız her şeyi taklit edebilir. Yaptığınız telefon görüşmeleri, bir demlikten çay doldurma, ev işleri ve alışveriş gibi birçok şeyi taklit edebilir. Ona bunları gerçekleştirebileceği alanlar oluşturmanız önemlidir.

Bu ayda bebeğinizin ilgi isteği artacaktır ve ev işi yaparken ya da telefon görüşmesi yaparken huysuzluk yapmaya başlayacaktır. Bu durumlarda eğer yaptığınız işi bırakamıyorsanız ona yaptıklarınızı anlatarak sakinleşmesini ve aynı zamanda onunla da ilgilendiğinizi göstermelisiniz.

Bebeğinizin gelişimini desteklemek için planladığı etkinlikleri gerçekleştirirken yapamadığında ona yardım teklifinde bulunun eğer yapamadığı şey onu huzursuz ediyor ve yardım teklifinizi kabul etmiyorsa gösterdiği çabayı övün, örneğin; çoraplarını kendin giymeye çalışman çok güzeldi, bir daha deneyelim. vs…


Çocuğunuzla oyun oynarken ona meslekleri de öğretebilirsiniz. Bir doktor seti, oyuncak alet edevat, polis arabası, itfaiye arabası gibi oyuncaklar ile onun meslekleri tanımasına yardımcı olabilirsiniz. Oyun hamuru ile oynamaya başlamak için oldukça iyi bir zaman bebeğinizin hayal gücünün gelişmesi ve yeni şeyler öğrenmesi için bu oyuncakla oynamasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde resimde bebeğinizin hayal gücü için harika bir seçim ve iyi bir oyalayıcı olabilir, ona bir kağıt ve boya kalemleri verin ve neler yapabildiğini görün…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder