Sayfalar

9 Kasım 2016 Çarşamba

Karnabahar Çorbası

-          Yarım kilo karnabalar
-          3 adet havuç
-          2 diş sarımsak
-          2 yemek kaşığı zeytinyağı
-          1 yemek kaşığı un
-          1 yemek kaşığı margarin (tereyağ)
-          5 su bardağı tavuk suyu
-          Tuz, karabiber, pul biber, kimyon.



Yapılışı:

Karnabaharı kesmeden kopararak ufak parçalara ayırın. Havuçları dilimleyin. Ayrı bir kaba zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyin ve güzelce karıştırın. Sebzeleri içine ekledikten sonra karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepside önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 – 15 dk kadar pişirin.


Bir tencerede tereyağı eritin ve unu ekleyin. Güzelce kavrulduktan sonra tavuk suyu ve sebzeleri de ekleyin ve kısık ateşte 15 dk kadar pişirin. Dilerseniz çorbayı blender dan geçirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder