Sayfalar

26 Haziran 2016 Pazar

19 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler 19. ayında tutturma, bağırma ve tırmanma davranışlarında bulunabilir. Özellikle tırmanmayı çok sevecek ve bulduğu her yere tırmanacaktır. Bebeğinizin güvenliği için ona tırmanma konusunda sınırlar koyabilirsiniz. Ancak bu tutumunuzu devamlı tutmanız önemlidir. En ufak bir tutarsızlıkta bebeğiniz bunu hisseder ve koyduğunuz kuralları kabul etmez.

Bu dönmede bebeğinizi uyumayı reddedebilir. Ona uyku rutinini anlatarak duruma daha kolay adapte olmasını sağlayabilirsiniz. Zira siz diğer odada sohbet edip eğlenirken bebeğiniz yalnız bırakıldığını düşünüp huysuzluk edecektir. Bu nedenle bebeğiniz uyuyana kadar ortamın daha sessiz olmasına özen gösterin.

Bebeğiniz  artık tuvalet eğitimi için hazır olabilir. Eğer bebeğiniz yürüme, koşma gibi hareketleri rahatlıkla yapabiliyorsa, kaka ve çiş kelimelerini anlayabiliyorsa, Altı 2 saat kadar kuru kalıyorsa ve altını ıslattığında rahatsız oluyorsa tuvalet eğitime başlayabilirsiniz.

Öfke nöbetleri bu dönemlerde baş gösterebilir. Bebeğiniz bir çok şeyi yeni öğreniyor ve kendi kendine yapmak istiyor olabilir yapamadığı şeyler onun üzülmesine neden olabilir ve bu durum devamında öfke nöbetlerine dönüşebilir. Aslına bakarsanız bu durumun oluşmaması için yapabileceğiniz pek bir şey yok ancak sonrasında bebeğinizi anlamaya çalışarak, onunla anlayabileceği şekilde net ifadeler kullanarak konuşmalı veya kendi kendini sakinleştirmesini bekleyebilirsiniz. Sakinleştikten sonra onunla konuşarak bir daha ki yapamama durumlarında öfke nöbeti geçirmesini engelleyebilirsiniz.

Bebeğinizin gelişimini desteklemek için onunla oyunlar oynamalısınız. Top oynama, su ile oynanabilecek oyunlar faydalı olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder