Sayfalar

27 Haziran 2016 Pazartesi

Tuvalet Eğitimi

Tuvalet eğitimi dönemi hem bebek hem de anne için zorlu bir dönem gibi görünüyor olabilir. Ancak çeşitli oyunlar ile bu dönemi eğlenceli bir şekilde atlatmak mümkün. Tuvalet eğitimi çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişim i için oldukça önemli ve gereklidir.

Bunun için ailenin ve çocuğun bu durumu hazır olması 1. şarttır. Bu dönemde hayatınızda önemli değişiklikler yapmamayı tercih etmemelisiniz. Taşınma, 1 günden fazla süren tatiller vs. gibi...

Çocuğunuzu şarkılar, hikayeler ve oyunlar ile bu duruma alıştırmak tuvalet eğitimi dönemine iyi bir başlangıç olacaktır. Buna yardımcı olacak araç gereçler de seçebilirsiniz. Örneğin; alıştırma külodu, eğlenceli figürler barındıran klozet oturağı kullanabilirsiniz.

Çocuğunuzun tuvalet eğitimi yaklaşık olarak 1 ay sürecektir. Bu süreçte ilk hafta saat başı, ikinci hafta 2 saatte bir, üçüncü hafta 3 saatte bir bebeğinizin tuvaleti olup olmadığını sorabilirsiniz. Büyük tuvaleti için ise bu işi yaptığı saati bilmeniz gerekir. Saati geldiğinde onu eğlendirerek tuvalete götürmeli ve en az 5 dakika kadar sakince tuvalette oturmasını sağlamalısınız.

Tuvalet eğitimi çocuk ve aile arasındaki güven bağlarını geliştirir. Bu bağlamda tuvalet eğitimine başladığınız dönemde sabırlı olmalı her durumu oyunla ve neşeyle karşılamalısınız.

Çocuğun tuvalet eğitimine başlanması için genel olarak en sağlıklı yaş 2 - 2,5 yaş arasıdır.

Sizin için biraz hareketli ve yorucu geçecek bu dönemde hepinize başarılar... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder