Sayfalar

17 Eylül 2016 Cumartesi

Bebeğinizle Aranızdaki Bağı Masajla Güçlendirin



Bebek ve anne arasındaki en büyük bağı emzirmenin oluşturduğu düşünülür. Ancak bu bağı güçlendirmek için başka yollar da bulunmaktadır. Bebeğinize yumuşak dokunuşlar ile yapacağınız bir masaj bunlardan biri olabilir.  Doğduğu andan itibaren tüm ihtiyaçlarını ve rahatsızlık duyduğu durumları ağlayarak belirten bebeğiniz, sevginize ihtiyaç duyduğunda da bunu ağlayarak belirtebilir. Ona her gün bir masaj rutini oluşturarak bebeğinizi hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlatabilir. Kendiniz için ise bunu bir terapi haline dönüştürebilirsiniz.

Bebeğiniz için masaj önerileri

- Bebeğinizin yüzüne masaj yaparken;
Baş parmağınızı kullanmanız daha faydalı olacaktır. Baş parmağınızla bebeğinizin alnını, şakaklarını, kaşlarını, burundan yanağın bitimine kadar olan bölümü ve çenesini ovabilirsiniz.

- Göğüs bölgesine masaj yaparken tüm elinizi kullanabilirsiniz. Ellerinizi bebeğinizin göğsüne yerleştirin ve iki yana doğru hafifçe bastırarak kol altlarına doğru ovun, aynı işlemi omuzlara doğru tekrarlayın. Bunu birkaç defa yapabilirsiniz.

- Göğüs masajında yaptığımız işlemi bebeğinizin sırtına da uygulayabilirsiniz.

- Kol ve bacak masajı yapılırken yukarıdan aşağıya doğru sıvazlanır ve tersi yönde tekrarlanır. Bebeğiniz ayak altına ve avuç içlerine masaj yapmayı unutmayın.

Masaj yaparken bebekler için özel üretilmiş bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz.

Masajın faydaları

- Kan dolaşımı hızlanır,
- Sinir sistemleri ve kaslarının gelişmesine yardımcı olur,
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur,
- Bebeğin daha rahat gaz çıkarmasını sağlar,
- Gece uykusunun bölünmemesi için büyük bir etkendir.
- Bebeğin daha huzurlu olmasını sağlar,
- Anne ve bebek arasında ki bağları geliştirir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder