Sayfalar

9 Ocak 2017 Pazartesi

25,26,27 Ay Bebek Gelişimi

Çocuğunuzun gelişimi ikinci yaş gününden itibaren farklılıklar gösterecektir. Kol, bacak ve gövdesi incelmeye başlayacak vücudu uzamaya devam edecektir. Çocuğum zayıflıyor diye korkmayın bunun beslenme şekli ile bir alakası yoktur. Gün geçtikçe çocuğunuzun vücudu yetişkin vücuduna benzemeye başlayacaktır.

Çocuğunuz bu dönemde koşma, yürüme gibi eylemleri çok daha rahat yapacak ve her ay gelişme gösterecektir. Top oynama, zıplama da bu dönemin eğlenceli gelişimlerindendir.

2 yaşından itibaren çocuğunuz diş fırçalama, ellerini yıkama gibi eylemleri yapabilir, üst üste blok dizebilir, ayakkabı ve çoraplarını yardımınıza ihtiyacı olmadan çıkarabilir ya da giyebilir. Bardaktan tek başına içecek içebilir, kaşık çatal kullanmayı becerebilir.

Artık daha fazla kelime öğrenebilir ve söyleyebilir. Basit cümleler kurabilir tabii bunların arasında anlayamadıklarınız da olacaktır bu sizi endişelendirmesin bu süreç dört yaşına kadar devam edebilir.

İki yaşında çocuklar aynı eşyaları ve farklı eşyaları anlayabilir ve bunları kategorize edebilir. Dikkat ve konsantrasyon süresi uzadığından oyuncakları ile eskisinden daha uzun zaman geçirebilir. İki yaşında çocuklar 9 ile 13 saat kadar uykuya ihtiyaç duyar çocuğunuzun gelişimine bağlı olarak gündüz uykusunu bıraktırabiliri ya da devam edebilirsiniz.

Çocuğunuz bu dönemde yaptığı şeylerden dolayı takdir edilmek ister ve yaptığı her şeyi size söylemeye çalışır onu dinleyin ve takdir edin bu çok hoşuna gidecektir. Soru sormaya çok eğilimlidir ve gördüğü hemen her şeyi sormak ister. Çocuğunuzun gelişimini desteklemek için yapboz oyunları, blok dizme, resim yapma, oyun hamuru gibi etkinlikler yapabilirsiniz.

Çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmek bu dönemde çok önemlidir. Zira 2 yaş dönemi bebeklikten çocukluğa geçiş dönemidir ve bir nevi ergenlik dönemi olarak kabul edilir. Onunla daha fazla vakit geçirin. Eğer işlerimizden dolayı onunla oynayamıyorsanız işlerinizi oyuna çevirin. Örneğin yemek yaparken ona yaptığınız yemeği anlatın sizi izlemesini sağlayın şarkı ve tekerlemeler söyleyerek onu eğlendirin bu şekilde hem çocuğunuzla iyi vakit geçirecek hem de işlerinizi tamamlamış olacaksınız.

Bu aylarda herhangi bir aşı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder