Sayfalar

29 Aralık 2016 Perşembe

24 Aylık Bebek Gelişimi

Çocuğunuz bu ayda zıplar, koşar, daha hareketlidir. Koşarken köşeleri rahatlıkla dönebilir etrafında olup biteni sürekli gözlemler ve yapmaya çalışır. Çabuk sinirlenir, sabırsız davranışlar gösterir, paylaşmayı sevmez.

Bebeğiniz 2 yaşında 20 kelime söyleyebilir, iki üç kelimelik cümleler kurabilir, kelimeleri birleştirerek yeni cümleler kurmak için çabalar. Dişlerini fırçalamak için hazırdır, tuvalet eğitimine bu ayda başlanabilir.

Çocuğunuzun bağımsızlık dönemi artık başladı. Kendini bağımsız hissetmek için birçok şeyi kendisi yapmak isteyecek, kucağına alma, sarılma gibi isteklerinizi geri çevirecektir. Tabi ara sıra bu sevgi gösterilerine izin verecek sevginize ihtiyaç duyacaktır. Çocuğunuzun sağ veya sol elini kullanacağı bu ayda belli olabilir.

2 yaş dönemi çocuğunuzun en aktif dönemlerinden biridir. Bazen onu takip etmekte zorlanabilirsiniz, yemek yeme alışkanlığı değişebilir. Bir gün hiç yemek yemezken, ertesi gün tüm tabağı bitirebilir. Bu dönemde konuşma denemeleri artabilir bu durumu kolaylaştırmak için onunla sürekli konuşmanız yararlı olacaktır.

2 Yaş Aşı Takvimi
-2. Doz Hepatit A Aşısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder