Sayfalar

18 Ağustos 2016 Perşembe

20 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler bu aylarda size ev işlerinde yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mutfak ve ev içinde yaptığınız işlerde sizi taklit edebilir, kirlileri çamaşır sepetine oradan da çamaşır makinesine atabilir. Artık koşmaya başlayan bebekleriniz merdivenlerde oynamayı çok sever, merdivenden rahatlıkla çıkabilir ancak inerken yardımınıza ihtiyacı olacaktır.

Bebeklerin vurma isteği bu aylarda ortaya çıkacaktır. Arkadaşlarına vurmak isteyebilir bunun nedeni tamamen merak duygusudur (Eğer vurursam ne olur) düşüncesi onu bu eylemi yapmaya itecektir. Bunun cevabını ise deneyerek öğrenecektir. Olumlu tepki vermemeye gayret etmelisiniz.

Çocuklarda Paşlaşım:

Paylaşmayı öğrenmek oldukça zordur ve çocuklar 3 yaşından önce paylaşmayı öğrenemezler. Ancak bunun temellerini şimdiden atmak sizin elinizde. Ona sadece kendine ait olan bir kaç eşya verin, ona ait olmayan eşyaları bebeğinize anlatın. Bu senin, bu babanın, bu annenin gibi... Bir meyveyi ikiye ayırıp birini bebeğinize birini kendinize alıp onu paylaşabileceğinizi gösterebilirsiniz. Eğer evde başka bir çocuk varsa bebeğiniz paylaşmayı daha kolay öğrenecektir. Ama yoksa bebeğinizi bol bol çocuklu ortamlarda bulundurabilir ve arkadaşlarıyla bir şeyler paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sabırlı olmanız gerekir bebeğiniz biraz daha büyüyene kadar sizinle ya da başkasıyla gerçek bir paylaşım yapmayacaktır.

Bebeğiniz evde sizi taklit etmek isteyecektir bu isteğine mani olmayın. Ona yapabileceği görevler verin. Ancak yapmaması gereken şeyleri de öğretmeyi ihmal etmeyin. Bu durumda makinelerin düğmelerine sadece sizin basabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

Bebeğinize bu ayda parmak boyalarıyla oynaması için izin verebilirsiniz. Mama sandalyesi kullanarak etrafı kirletmesini önleyebilirsiniz.

Bunun yanında eşyaları saklayıp bulma oyununu oynamaya devam edebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder